Blog Arijke

Blog (naravne) blondinke

Kdaj je “pametno” razmišljati o skupnem življenju?

Zapisano pod: Ljubezen, dilema dneva — mojcka ob 22:13, 21.03.2008

Hja, najbrž po skoraj dveh mesecih še ne. No, razlika je v tem, kdaj začneš razmišljati in kdaj začneš aktivno delovati v to smer. Seveda je na začetku skupne poti vse sladko in se partnerja težko ločita. Kaj je pa lahko lepšega, ko se zvečer stisneš1, zjutraj pa se lahko še malo pocrkljaš, predno se lotiš projekta stres v službi. Ko te zjutraj predrami vonj kavice in pripravljenega zajtrka ali pa samo poljub za uspešen dan. Baje nisem več šolarka in zadeve se lahko odvijajo hitreje, kot pa pol leta samo držanje za roke – kot v osnovni šoli. Vsekakor me je prijatelj presenetil z vprašanjem, če že kaj razmišljam, da bi se preselila k mojemu dragemu. Halo!? Seveda razmišljam in sanjam, kako bi bilo to pa res nekaj enkratnega. Toda moji starši ga sploh še niso spoznali. Tudi sama ga najbrž še nisem, sedaj se mi samo svita lahko, kaj me čaka. Med jutranjim gužvanjem proti prestolnici sem mu mimogrede omenila pogovor o moji selitvi. Hm, obljubila sem si – nedavno tega nazaj – da svojega lubija nikoli ne bom več prestrašila z mislijo o skupnem življenju, niti ne bom razmišljala tako hitro o tej temi. Niti se s prijateljicami ne bom pogovarjala o tem. Nikoli ne veš, kdaj se bo zarečeni kruh tako naredil, da lahko odpreš svojo pekarno. :) Jasno, da ni nobenega logičnega vzgiba, da bi v tem kratkem času bil skupni brlog povsem normalen. Po drugi strani pa se mi zdi to ena najbolj samoumevnih situacij. Prehitevava čas, prehitevava dogajanje, prehitevava vse, kar mi je bilo poznano. Obema pravzaprav. Ne da bi komplicirala ali pa da bi čutila tresoča kolena, ampak z prenagljeno odločitvijo ne bi rada ogrozila vsega tega, kar imava. Verjamem, da bova začutila, kdaj bo najbolj primeren trenutek.

Me pa taki trenutki, kot so danes, pripravijo do tega, da bi najrajši spakirala in šla v svoj brlog. Pa kaj potem, če je velika noč, se mora zato vse brezpogojno svetiti in jajca morajo biti najlepše pobarvana in vsako leto drugačna? Je potrebno garati, da si pri nedeljskem zajtrku nadvse utrujen2? Morda sem razvajena, ker mi doma ni potrebno veliko migati, se pa zavedam, da bom, ko bom na svoje, morala spremeniti navade gospodinjenja ali pa jih sploh ustvariti. Samo ne mi težiti s spomladansko generalko na sončen dan in frišen sneg. Še dobro, da je za jutri fantastična vremenska napoved – idealna za smučanje. Še dobro, da je tak vreme na dneve, ko sem frej.

Kreiranje skupnega brloga bo popolnoma spontana stvar. Naj bo.

  1. pa čeprav polovica parčka vneto zagovarja spanje v diagonalo in prosto izbiro pokrivala – bolj toplega ali bolj ‘hladnega’ []
  2. in zaradi tega spiš celotno velikonočno vigilijo []
  • Share/Bookmark
 

7 komentarjev »

120

avtor majki

21.03.2008 @ 23:58

uzem si čas da ga ne boš pol čez par let preklinjala in se spet selila

121

avtor mena

22.03.2008 @ 00:44

veš,vse kar si napisala ti dam prav,jaz sem z 18 leti odšla k njemu in veš ni mi žal,res mi ni in mi nikoli ne bo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

122

avtor Stive Martina

22.03.2008 @ 00:53

I think, da je lepo če živiš z nekom skupaj. Občasno pa si je potrebno tudi popestriti življenje, da je bolj razborljivo in da ne postane dolgočasno a ne :)

123

avtor Miska

22.03.2008 @ 00:59

Mislim, da zenska potrebuje vec moskih, ki skbrbijo za tvoj custven, ljubezenski in financni razvoj.

124

avtor retro

22.03.2008 @ 08:48

ma ja ..a ni ravno čar v tem, da v eni osebi najdes vse, kar pripomore k tvojemu razvoju …:)

125

avtor maty

22.03.2008 @ 12:26

Če bosta imela srečo, bosta srečna… poznam kup ljudi, ki so se poznali po pet in več let, preden so začeli živeti skupaj in kup takih, ki so to storili po nekaj mesecih. Ko začneš živet z nekom se spoznavanje šele začne. To je čisto drug človek. In ko kasneje dobiš otroka moraš pozabit na vse, kar veš o tem človeku ker dobiš v posteljo nekoga ki ni niti približno podoben tistemu, s katerim si živel. Velja za oba, moškega in žensko. Recept za dober odnos je želja obeh, ostati skupaj, kar pa ni enako ostati skupaj zaradi otroka, mnenja okolice, ekonomskih razlogov ali pa le zato, ker je tako enostavnejše.

Sicer pa gre večino odnosov v franže zaradi bebave naivnosti v stilu v eni osebi najdes vse, kar pripomore k tvojemu razvoju ali pa materialističnih nagibov v smislu zenska potrebuje vec moskih, ki skbrbijo za tvoj custven, ljubezenski in financni razvoj.

Kar vsaka oseba potrebuje za razvoj je pospravljeno podstrešje. Ko ugotoviš, da vse lahko dosežeš sam in ko to dejansko dosežeš, potem je partner, otrok, več otrok… le pika na i, ne pa smisel človeške biti.

126

avtor Darja

1.04.2008 @ 07:20

Vedno se lahko zalomi. Je pa res, da ko človek živi z nekom veljajo čisto drugačna pravila. Predvsem ni vse samo lepo in sanjsko. Veliko je prilagajanja predvsem. Je pa lepo. Prav zares.

RSS vir za komentarje na objavo. TrackBack URL

Komentiraj

XHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 

Blog Blog Arijke | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |